no ok sprobuje sam ale powiedzcie mi na c zwrócić uwaga przy czyśczeniu co tam i jak tam czyścic?
[O1] Chcę ale się boję-czyli czy ktos ma chipa w automacie?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Chcę ale się boję-czyli czy ktos ma chipa w automacie?
ktoś z doświadczeń wie jak to wygląda? czy skodowskie automaty wytrzymaja jakieś 190-200 KM? Czy już lepiej zostawić seryjne 150 KM i cieszyć się jazdą
-
Da rade, widze ze masz silnik w benzynie, wiec nie jestem pewien czy twoje oczekiwania nie sa za bardzo optymistyczne.
Rada do bezwzglednego zastosowania. Jedz do tunera, ktory wie co robi i zna sie na modyfikacjach, wtedy wszystko bedzie ok.M47N2
Komentarz
-
AndiT, a jaka byłaby możliwa moc do osiągnięcia samym delikatnym softem :?:
Komentarz
-
Maru 123, spokojnie 190 kucy osiągniesz programem tylko dobrym. Jeżeli chodzi o automat to myślę że da radę. Sam chciałbym właśnie taki wozik jak Ty masz.... 1.8 T i jeszcze w automacie.
Z ciekawości ile Ci to pali?
Komentarz
-
Andrev3, jakos automat niepasuje mi do auta tej klasy.
No i jak automat no to najlepiej cos typu tiptronic a z tego co wiem to w Golfach Octaviach I byly zwykle automaty.
Podlacze sie do pytania kolegi. Jak to smiga na tej skrzynce, jak przezuca biegi :?:
Komentarz
-
Maru 123, Jak nie będziesz zadowolony z programu zawsze możesz wrzucić z powrotem serię
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Misiekoctavia, pojeździłem troszkę automatem w firmowym Mondeo i baaardzo mi sie spodobała ta jazda. Komfort nad wszystko
Komentarz
-
Tez jezdzilem automatem i bajka :szeroki_usmiech
Czasem mi brakuje u siebie jak mi sie niechce wajchowac gdzies w kretych podjazdach albo w miescie.
Ogolnie to automat jest super ale manual tez super :P
Komentarz
-
powiem tak- jak pojechałem kupić moją octavkę to patrzę skóra climatronik itd. myślę sobie zajebiaszczo
wsiadam a tu automat :roll: i to był dla mnie minus tego samochodu i nie chciałem go kupić ale brat mnie przekonał i kupiłem... po przejechaniu kilku kilometrów banan na ryjcu i już mi się automat spodobał
jeżdzi się naprawdę fajnie i jakoś tak lużniej... osobiście mam wrażenie że bezpieczniej bo swoją uwagę skupiamy na kierowaniu a nie doborze odpowiedniego biegu (choć robi się to właściwie intuicyjnie no ale zawsze). no i wkorkach jest super wygodny i przyjemny 8) pozatym jaka frajda jak się jedzie z dziewczyną obok :diabelski_usmiech
a tak serio to jestem bardzo zadowolony. auto ma przelatane 190 tys. przy 180 wymieniony olej w skrzynce i śmiga bez zastrzeżeń
jak narazie nic się z nią nie dzieje i oby tak dalej
choć czasem mam wrażenie że trochę leniwie zmienia biegi... :roll:
a co do spalania- realne wyniki 50/50 miasto/ trasa to 11-12l benzynki. a przy spokojnej jeżdzie 9-10 litrów nie jest trudne do osiągnięcia. na trasie 8-8.5
(podane wartości z obliczeń zatankowanej benzyny i [przejechanych km
)
Komentarz
-
Chłopaki nie moc tu jest ważna tylko moment. Nie jest to jakaś super nowa skrzynia jak DSG.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
A może już ktoś coś robił, np. u Mastersów z DSG? 1.9 [BKC],...właśnie zamierzam ale obawiam się jak skrzynia na to...Pozdrawiam JaCeK
Komentarz
-
Śmiało rób programwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Ci to nie śpią chyba :diabelski_usmiechZamieszczone przez gruzlik07:40 jutro u Master'sówByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Miejmy nadzieję, że będą wyspani i zrelaksowani aby sie trszokę autem pobawić...
wiem wiem, nadzieja Matką głupich
ale każda Matka kocha swoje dzieci
Pozdrawiam JaCeK
Komentarz
-
-
Komentarz